11mei2024

Barnyard Bigband meets Brussels Jazz Orchestra

Om 20:00

Zaal Lux

Marktplein 1, Kapellen (B)

Voorverkoop € 16 - € 23; aan de kassa € 27

Op zaterdag 11 mei 2024 viert Barnyard Bigband zijn vijfjarige bestaan in Zaal Lux, Kapellen. Samen met klepper Brussels Jazz Orchestra presenteert de bigband 'Footnote & Footprint', een selectie uit het omvangrijke repertoire van beide bands. 

In april 2019 speelde de toen pas opgerichte Barnyard Bigband zijn allereerste concert. Vijf jaar later heeft de band zijn wilskracht en doorzettingsvermogen bewezen. Ze zijn helemaal klaar voor een muzikaal feestjaar dat ze willen inzetten samen met een klepper van formaat: Brussels Jazz Orchestra. 

Frank Vaganée, artistiek leider van Brussels Jazz Orchestra, maakte uit hun indrukwekkende repertoirelijst een representatieve selectie en zag er de voetafdruk van het orkest in: een unieke 'footprint' die een spoor achterlaat met verrassende artistieke keuzes en originele composities van onder meer Kenny Werner, Pierre Drevet of Lode Mertens. 

Ten opzichte van het imposante traject van BJO, is Barnyard Bigband, onder leiding van de jonge multi-instrumentalist Robrecht Lasoen, nog maar een kleine voetnoot in die scène, een ‘footnote’ als het ware. 

Het verjaardagsconcert wordt een bloemlezing uit het omvangrijke oeuvre in het jazzlandschap. Bereid je voor op een avond vol klassieke standards, energieke latin en verrassende muzikale pareltjes.

Fotocredit: Johan Jacobs

Ga terug naar de evenementenlijst

Comments are closed

Recente berichten

    Recente reacties

    Geen reacties om te tonen.